Brudnäbbsklänningar för Näbbar

Här är prinsessklänningarna till de minsta tjejerna på bröllopet.

Brudnäbbsklänningar

Storlek 86 - 152

Bebisklänningar

Bebisklänningar

Storlek 68 - 92

Bebisklänningar

Pojkkläder

Pojkskjortor till rea pris!

Bebisklänningar

Satängband med pilbåge

Tips! Matcha färgen till tärnorna

Hårsmycken

Bling, Blommor och Strass

Bebisklänningar

Barnskor

Maryjanes, Satinskor & Ballerinas

Bebisklänningar

Brudnäbbsguiden

Brudnäbbar eller inte?

Allt du behöver veta om brudnäbbar och deras roll under vigseln.
 

Brudnäbbarna ska symbolisera livets väg och det är också därför de går först in i kyrkan. Här är de viktigaste sakerna att tänka på om ni vill ackompanjeras av brudnäbbar på er vigsel.

Traditionellt sett har man mellan en och fyra brudnäbbar under en vigsel, och de väljs av brudparet själva. Brudnäbbar kan vara syskonbarn, andra barn som är viktiga för er eller så klart era egna barn. Anne Kathrine Rantzau på Lilly förklarar mer om hur man ska tänka kring valet av brudnäbbar. Det viktiga är att barnen vill vara med, att de tycker att det är roligt och en ära. Om det är barn som står er nära kan brudnäbbar tillföra en extra dimension till bröllopet för både er och dem – en upplevelse som kan göra det ännu roligare att titta på bröllopsbilderna i framtiden.

Brudnäbbarnas uppgifter

Brudnäbbar är ofta mellan tre och nio år gamla och de kan få uppgifter under vigseln, såsom att ström blomblad längs gången fram till altaret. De kan också hålla blombuketten eller vigselringen under ceremonin.

Klädsel för de små

Att brudnäbbarnas kläder matchar bröllopsparets är viktigt.

För flickorna betyder det att deras klänningar ska ha samma färg som bruden – gräddvit, elfenben eller helt vita klänningar är de vanligaste färgerna. Även håruppsättningen får gärna matcha brudens. Anne Kathrine Rantzau rekommenderar trekvartslängd på brudnäbbarnas klänningar, och hennes favorittyg är tyll. Tunna lager av tyll ger en lätt känsla som för tankarna till små älvor – det är faktiskt riktigt bedårande.

Pojkarna

För pojkarna är det så klart brudgummen som får agera stilmässig förebild. Kavaj och fluga ska matcha – och pojkarnas skjortor ska gärna matcha såväl brudgummens skjorta som brudens klänning.

 

keyboard_arrow_up