Brudskor

Hitta de perfekta brudskorna

De perfekta festskorna har en klackhöjd du kan dansa hela natten i och stjäl inte uppmärksamheten från klänningen.

 

tuneFiltrera & sortera

  1. 1
Alla priser är inkl. MOMS

Lätt på tå - De perfekta brudskorna

De perfekta skorna har en klackhöjd du kan dansa hela natten i och stjäl inte uppmärksamheten från klänningen.

Bruden är inte helt klädd förrän hon har fått på sig sina skor. Valet av skor till brudklänningen är därför inte utan betydelse, eftersom brudskorna avrundar och kompletterar din outfit och gör dig redo för din stora dag.

Det viktigaste är att skorna passar perfekt. De bör också matcha klänningen. Ömma fötter och blåsor bör undvikas på bröllopsdagen, så se till att gå in skorna hemma i förväg. Du kan också ta med dig ombytesskor. Det viktigaste är att du kan njuta av dagen och festen.

5 snabba tips för de perfekta brudskorna

  1. Om du inte är väldigt van att gå i högklackat bör du inte välja höga stilettklackar till bröllopsdagen.
  2. Välj skor som du vet är bekväma, eller se till att ha ombytesskor med dig.
  3. Gå in skorna i förväg, så undviker du blåsor och slipper vara barfota under middagen.
  4. Om du vill ha silver- eller guldskor, se till att dina smycken och accessoarer är i samma nyans. Det ger ett mer fulländat och harmoniskt intryck.
  5. Se till att handla brudskorna på eftermiddagen, när dina fötter naturligt är lite svullna. Då kan du lättare känna om skorna är bekväma att ha på sig – även efter några timmar.

 

Välj rätt skor till din stora dag

"Spets, strass och volanger i organdi” Dina bröllopsskor ska föra dig fram till altaret och sedan dansa hela natten. Så hur ska du då välja rätt? Här är tre bra tips från Lilly's designer Eva-Dorthe Smith.


1. Matcha rätt med din klänning.

Självklart vill du att dina skor ska matcha din klänning, men vad innebär det egentligen? Egentligen handlar det inte så mycket om att matcha som om att de ska komplettera varandra väl. Väljer du en enkel klänning kan till exempel ett par skor med strasstenar bli till ett mycket vackert komplement. Väljer du en romantisk klänning så bör du välja romantiska skor – kanske med små volanger i organdi. Alternativen är så klart ändlösa, men helheten är det viktiga.

2. Tänk komfort.

Var ärlig med dig själv – kommer du att vara bekväm i riktigt höga klackar? Eller borde du i stället välja lågskor eller vanliga pumps? För visst vill du vara snygg, men du vill ju också kunna njuta av dagen.

3. Inspireras av 1920-talet – eller ljumma sommardagar.

Glitter, eleganta klackar och sexiga ankelband – nu gör det dansanta 1920-talet comeback bland vårens bröllopsskor. Det märks inte minst i Lillys kollektion där skorna verkligen är gjorda för att dansa hela natten. Skorna har öppen eller rundad tå och är ljust, ljust elfenbensfärgade. Glöm inte heller att sandaletter kan vara ett utmärkt val om du söker efter den där lätta sommarkänslan.

Traditioner

Det sägs att den blivande brudgummen inte får ge bruden brudskorna i gåva, eftersom hon då kommer att springa ifrån honom. 

 

keyboard_arrow_up