Ett klassiskt bröllop, ett trädgårdsbröllop eller ett sydeuropeiskt bröllop – få inspiration till ert bröllop här

Ett bröllop innebär många traditioner. Vissa vill att brudens far ska lämna över bruden, för andra är det viktigt att brudgummen inte får se brudklänningen före bröllopet och i Danmark klipper de sönder brudgummens strumpor efter brudvalsen. Men det går alldeles utmärkt att leka lite med traditionerna. Få inspiration till ert bröllop här.

 

Ett sydeuropeiskt bröllop

Det kan nästan inte bli mer romantiskt: Ni lovar varandra trohet under en blå himmel i strålande solsken och med de vackra bergen i horisonten som fond. Gifter ni er i Sydeuropa få ni garanterat en sagolik vigsel och fantastisk fest, men också ett par oförglömliga dagar när ni tillsammans med era familjer och vänner firar kärleken.

Ett trädgårdsbröllop

Det här är också ett bröllop som inte följer de klassiska ramarna. Men även om gästerna kanske inte övernattar i flera dagar, som i fallet med det sydeuropeiska bröllopet, så är det säkert många som sover över, vilket skapar förutsättningar för en rolig fest till långt framåt småtimmarna. Ett trädgårdsbröllop innebär också en mer avslappnad stämning, där ni kan duka ute i trädgården och där gästerna – kanske i stället för dyra presenter – kan ta med sig goda maträtter.

Ett klassiskt bröllop

Det är inte utan anledning att det klassiska bröllopet är ... ja klassiskt. Precis som för alla typer av bröllop krävs enormt mycket planering, men ”manuset” till ett klassiskt bröllop är i större utsträckning redan färdigskrivet. Det kan faktiskt också innebära att ni känner en större frihet i hur dagen och kvällen ska fortlöpa, samtidigt som det klassiska bröllopet ofta tillåter mera lyx när det gäller mat, lokaler och bröllopsband.