Vintervitt

Planerar ni för ett vinterbröllop kan det vara klokt att ta med ytterkläder i beräkningen, eftersom du då måste ta hänsyn till vädret och temperaturen.

Tänk på dig själv

Kanske ska klänningen vara mer täckande, kanske ska du tänka på en bolero- eller fuskpäls jacka, som du kan ha på dig till och från kyrkan och kanske behövs både handskar och strumpor?

Utgå ifrån hur du är som person: Är du frusen av digÄlskar du accessoarer och dekorationer ? Eller trivs du bättre med en lite enklare stil?

Om du älskar prinsesstilen och inte kan få nog av olika add-ons, kan du självklart välja en mer somrig, ärmlös klänning och så lägga till handskar, spets-top, päls och strumpor.

Är du inte mycket för handskar eller kappa, passar nog en mer täckande och långärmad klänning dig bäst. 

En mer täckande och långärmad klänning kan verkligen vara elegant och klassisk och kan ”spetsas till”, med en spetstop med spetsärmar .

Vet du att festlokalen är uppvärmd kan en päls eller sjal vara lösningen. 

5 nyttiga tips till vinterbruden

Utgå ifrån hur du är som person och vad du har för önskemål och behov. Att huttra sig igenom den stora dagen i din ”drömklänning” är inte en drömsituation.  

  1. Välj gärna en mer täckande klänning – eleganta spetsärmar är ett klassiskt och stilfullt val.  
  2. En  faux fur jacka eller bolero är elegant och stilfullt och hjälper dig dessutom att hålla värmen.  
  3. Vinterbruden har alla ursäkter att verkligen ge sig hän när det gäller accessoarer – tänk handskar, spetstoppar, boleros, strumpor, päls.  
  4. Om det regnar eller snöar: Glöm inte paraplyet!
  5. Om du inte vet om din bryllupsrum är uppvärmd, är en bolero jacka eller sjal bra back-up.